sitedeki yeriniz : Ana sayfa » Tarihçe

Tarihçe

11.10.2005 tarihinde kurulan, %51 pay hissesi Başkent OSB'ye ait olan, Başkent Yatırım Üretim İşletim Sanayi ve Ticaret AŞ, amacı Başkent OSB ve katılımcılarının gereksinim duyduğu alanlarda araştırma-geliştirme (AR-GE) çalışmalarında bulunmak, bilim ve teknolojinin gelişmesine yönelik yeni bilgiler elde etmek veya mevcut bilgileri kullanarak yeni malzeme, ürün, yazılım ya da araçlar üretmek ve bu nitelikte ürün, malzeme, araç ve yazılımlarının her türlü ticaretini, ihracatını ve ithalatını yapmak, teknoloji geliştirme bölgeleri içerisinde faaliyette bulunmak üzere yeni ve yüksek teknolojiye dayalı üretim birimleri tesis etmek ve bu üretim birimlerini işletmektedir.

Başkent Yatırım A.Ş. ilk çalışma olarak da gücünü aldığı Başkent OSB'de yer alacak 500'ün üzerindeki üyesinin AR-GE faaliyetlerini ve teknolojilerini geliştirecek bir hamle planlamaktadır. Başkent Yatırım A.Ş. güçlü olmanın ancak üretimle, üretimde güçlü olmanın ise; AR-GE faaliyetleri, teknoloji ve üretim tekniklerinin geliştirilmesi ile mümkün olacağının bilincindedir. Başkent Yatırım A.Ş. Başkent OSB katılımcıları ile ODTÜ arasında köprü görevi üstlenecek ve yatırımcının atılım yapması konusunda yatırımcıya her türlü desteği verecektir.

Başkent Yatırım AŞ AR-GE ve teknoloji geliştirme konuları ile ihtiyaç duyulan diğer alanlarda, Türkiye'nin en iyisi olduğunu düşündüğü ODTÜ ile diğer organize sanayi bölgelerine de örnek olacak bir işbirliğini hayata geçirmek istemektedir. Geleceğin sanayisinde söz sahibi olmanın ancak AR-GE faaliyetleri ile mümkün olabileceği düşüncesi ile ODTÜ Teknokent' te yer alıp, AR-GE konusunda da uzmanlaşmış bir kuruluş olmayı hedeflemektedir.

Başkent Yatırım A.Ş., bu özelliklerini kazandıkça Başkent Organize Konut Yapı Kooperatifi gerekli atılımları yapıp, konut ve ulaşım problemlerini neticelendirince Başkent OSB geleceğin sanayi kenti olacaktır. Hedefleri konulmuş, hedeflerine inanmış ekiplerle, çalışmaları hız kesmeden devam eden Başkent OSB yakın gelecekte geleceğin sanayi kenti sıfatını haklı olarak elde edecektir.